Wij boden ruimte
aan ondernemers.

JAAR: 2020

EXPERTISES: BRANDING, WEB DESIGN, SEO

/PROJECTBESCHRIJVING

Eind september startte in ’s-Hertogenbosch De Bossche Winter. Dit is de door Artishock bedachte opvolger op het succesvolle concept De Bossche Zomer (DBZ). Ook bij dit concept waren wij vroeg betrokken in het proces. Wij hebben onder andere de huisstijl, de op maat gemaakte WordPress webpagina en de branding ontwikkeld.

De vraag van Artishock was ditmaal of wij in dezelfde kenmerkende stijl van de DBZ een winter touch konden toevoegen en om de zomerse kleuren om te buigen naar een warm winters geheel.

Zie onderstaand een mooi voorbeeld van een fysieke uiting van de branding voor De Bossche Winter. Daarnaast zijn banieren, vlaggen en Abri borden ontwikkeld om kracht bij te zetten aan het totaalconcept van De Bossche Winter. Deze fysieke uitingen zijn door de gehele stad te bewonderen.

A warm warm
winter story.

Website doorontwikkeling op
De Bossche Zomer

De website van De Bossche Winter is tot stand gekomen middels doorontwikkeling van de website van DBZ. Met een aantal brainstormsessies is geprobeerd de pijnpunten van die webpagina om te buigen naar succesfactoren, waarbij we meer inspelen op een hogere engagement (betrokkenheid) van de bezoeker.

Een voorbeeld hiervan is de agenda functie, waarbij de wens bestond om de filtermogelijkheden te optimaliseren. De aanvullende wensen zijn vervuld en binnen een tweetal weken is het ons team gelukt om de nieuwe webpagina te lanceren.

Neem hieronder een kijkje!

Normaal gesproken heeft 's-Hertogenbosch gedurende de wintermaanden een grote kerstboom op de parade in het centrum staan. Deze boom hangt vol kerstwensen en dromen. Het is een plek om samen te komen, te herdenken, te bedenken en vooral om samen te genieten van het mooie, door lokale ondernemers opgezette winter paradijs. Helaas gooide Covid-19 dit jaar ook voor dit mooie intitiatief roet in eten. De uitdaging die hierdoor bij ons is weggelegd is als volgt:

Bouw een digitale wensboom waar kerstwensen, dromen en gedachten gedeeld kunnen worden en waar mensen elkaars wensen kunnen lezen. Ons antwoord op deze uitdaging is de Digitale Wensboom. Iedere kerstbal in de boom draagt een wens of gedeelde gedachte, je kunt hier doorheen klikken om zo toch het gevoel van samenzijn te kunnen ervaren. Dit is in combinatie met een aantal kleinere kerstbomen, welke verspreid zijn over verschillende wijken in Den Bosch, het alternatief op het Winter Paradijs met haar grote boom.

Een op maat gemaakte
wensboom